Маникюр с аерограф

By Анонимен (непроверено), 09/03/2013 - 09:42
Маникюр с аерограф

Всяка жена с удоволствие полага грижи за своите нокти. Напоследък в салоните за красота се предлагат множество процедури и поради голямата конкуренция, всяка новост се възприема и разпространява бързо. Ръчно рисуваните декорации за нокти могат да станат още по- ефектни с помощта на аерограф. Тази технология все още не е разпространена в България, но на запад жъне огромни успехи.
От какво се нуждаете, за да можете да предлагате тази услуга във Вашия салон?
На първо място аерограф и шаблони за нокти. Различни цветове лакове за нокти, които да използвате за основа, акрилни бои за самите рисунки и безцветен лак, с чиято помощ да предотвратите отмиване.
Какъв аерограф Ви е необходим?
Повечето аерографи могат да се използват за декорация на нокти. Препоръчително е аерографът да е двойнодействащ, защото при този вид боята и въздухът се смесват с едно единствено движение. От значение е и големината на дюзата- тя трябва да е възможно най-малка (0.1-0.2 мм).Има и специални комплекти от аерографи и компресори, специално предназначени за декорация.
Как да подготвите ноктите за работа?
Както при всяка типична процедура – първо трябва да се премахнат всякакви остатъци от стар лак и да се работи върху чисти ръце. След като поставите основен цвят на ноктите, оставете да изсъхне и наложете шаблона, така че да прилепне плътно. Напръскайте с аерографа: възможно е и използване на повече от един цвят- хубаво е да се започне от по- светли към по- тъмни цветове, след това премахнете шаблона. Покрийте с топ. Препоръчва се използването на сешоар за нокти, с чиято помощ ще запечатате своите произведения за по- дълго време.
Често задавани въпроси
Кой е най-подходящият аерограф за декорация на нокти?
При декорацията на нокти пространството, върху което се апликира е ограничено и се използва много малко количество боя. За да се избегне разхищение на материали и да се постигне по- добра ефективност- най добре е да се използва аерограф със сифонно подаване и сменяеми контейнери за боя. Това ще улесни смяната на цветовете и ще можете да използвате точно толкова боя, отколкото се нуждаете.
Клиентите се оплакват, че декорациите им се надраскват или отмиват твърде бързо.
Причината за бързото надраскване или отмиване на декорациите е в неправилното нанасяне на боята или използването на неправилен топ за покритие. Вероятно пръскате боята твърде бързо. Не нанасяйте голямо количество, а бавно и плавно нанесете тънък пласт и го изчакайте да изсъхне. Накрая покрийте с бавносъхнещ топ лак, който да задържи апликацията.
Декорациите ми са с лека сянка отстрани.
Появата на сянка е следствие от разместването на шаблона. Дори най- незабележимото разместване ще окаже ефект върху работата ви. За да се избегне това, трябва да осигурите стабилност на вашата и на клиента ръка.
Каква боя да изберем?
Различните видове бои създават различни ефекти върху ноктите. Важно е да се разбере разликата между тях, така че да можете да работите с всички видове и да постигнете забележителен резултат.
> Прозрачните бои (transparent) са най-фини и ефектът, който се постига е на преливане между различните цветове.
> Матовите бои (opaque)са значително по- плътни и покривни- те служат за основа на изображението.
> Боите металик (metallic)са изключително плътни и създават ефект на отблясък.
> Перлените (pearl)бои също са плътни и наподобяват металика, но отблясъкът при тях е бял.
> Флуоресцентните бои (fluoro/hot) са като прозрачните но цветовата гама е по- ярка.
> Има и бои, които създават интересни ефекти- светят в тъмното или при определени светлинни условия.