Избор на Аерограф

By Петър Тодоров, 11/15/2013 - 16:05
Аерограф, избор

Избор на аерограф

Всички аерографи конвертират течност (боя например) във фин спрей. Повечето модели изпълняват тази задача по стандарт, който е далеч над нуждите на един начинаещ, така че в повечето случаи изборът ви на модел ще се определя от вида на казанчето и доколко то е удобно за вашата работа. Ако пръскате таван например, ще ви трябва модел със странично казанче, което да може да се завърта, така че аерографът да е във вертикална позиция, а боята в казанчето да остане в хоризонтално положение. Например Аерограф със странично казанче от нашата страница, който имаме наличен.
Ако възнамерявате да сменяте цветовете често, тогава помислете за модел със сменяемо казанче/ бурканче. В зависимост от размера на повърхността и мащабността на работата ви, може да изберете аерограф с горни сменяеми казанчета като : модел Аерограф с 3 казанчета от нашата страница, който имаме наличен- подходящ за малки повърхности и фини детайли. Аерографът с долни сменяеми бурканчета пък е подходящ за големи повърхности и мащабни проекти. модел от нашата страница, който имаме наличен
Друго съображение е видът боя, която ще ползвате. Ако планирате да използвате целулозни бои, тогава ще ви е необходим модел с тефлонови уплътнения. Те са устойчиви на агресивни разтворители, докато гумените уплътнения на повечето аерографи са подходящи за бои на водна основа.