Грим с аерограф

By Петър Тодоров, 11/03/2013 - 18:53

Ако някога сте се чудили как се постига ефектният вид на филмовите актьори и момичетата от кориците на списанията- отговорът отново е в аерографията. Гримът с аерограф отнема малко повече време, но резултатите са безупречни! Тази методология създава перфектен равномерен тен. Професионалните гримьори използват аерограф за постигане на перфектно покритие, дълготрайност и холивудско излъчване. Напоследък този вид грим започва да се прилага и в домашни условия. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат, ако сте решили да се занимавате с това професионално или просто да се погрижете за себе си по най- добрият и ефективен начин:
Подгответе кожата
Подготовката на кожата преди нанасянето на грима с аерограф е от съществено значение. Измийте добре лицето си и нанесете лек овлажняващ крем, за да хидратирате кожата. Гримът, нанесен с аерограф лесно избива, така яе и най малките петънца от суха кожа ще предизвикат неравности. Ако кожата ви е мазна можете да използвате PH балансиращ тоник за лице, вместо овлажняващ хидратиращ крем.
Почистване на уредите
Оборудването, с което работите трябва да е много добре почистено. Казанчето, в което се поставя течния грим, иглата и дюзата са най-важни за безпрепятствано изпръскване и нанасяне на грима. Пояиствайте добре след всяко използване според упътването на аерографа си. Преди нанасяне изпробвайте първо върху ръката си, за да избегнете натрупвания и неравномерен тен.
Нанасяне на грима
Най- важно при нанасянето на грим е как държите и придвижвате своя аерограф. Върхът му трябва да е на 15- 25 см от лицето. По време  на пръскането трябва да го придвижвате бързо със странияни движения. За да избегнете неравномерни петна по кожата, никога не завършвайте пръскането в областта на кожата, а продължете движението на аерографа около 1 см във въздуха.